Svet-Stranek.cz
Azyl morčat u Reny

Azyl morčát u Reny - Druhý domov u Reny:Zvířátka mají jen nás, jsou na nás závislá a od naší péče se odvíjí i délka jejich života.

Azyl morčát u Reny - Druhý domov u Reny

Citát:
Soucit se zvířaty souvisí tak těsně s dobrou povahou, že lze bezpečně tvrdit, kdo je krutý ke zvířatům, nemůže být dobrý.

Více smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke staženíVíce smajlíků ke stažení

Potřebujete poradit? Přihlaste se zde na 

UPOZORNĚNÍ - příjem omezen ze zdravotních důvodů.

odkaz na DALŠÍ AZYLY v ČR

Azyl morčat u Reny - co to znamená?
Zachraňuji nemocná a nalezená morčátka. Spolupracuji s různými veterináři specialisty na morčata (Veterina Ivet, Na Hůrce a veterina Brno - Jekl-Hauptman a dalšími) Veterináři mě posílají majitele s nemocnými morčátky do péče na léčení. 
Azylovým zachráněným a vyléčeným morčátkům hledám láskyplné domovy. Většinu chlupáčků se povede zachránit, u některých kde je léčba již dlouho zanedbaná, tak bohužel bývá na záchranu pozdě, avšak radost z každého zachráněného tvorečka mě vše vynahradí... Azyl začal fungovat od roku 2009.
Do azylu přijímám pouze morčátka, která jsou: 
  • ohrožená na životě
  • v akutním stavu
  • opuštěná a byla nalezená
Více smajlíků ke 
stažení
Ráda pomáhám potřebným (ne jen morčátkům)
všechnu pomoc dělám nezištně a ráda, mám radost když mohu komukoliv pomoci, ale je pravda, že někdy je léčba zachráněného morčátka dost drahá a finance z mého invalidního důchodu často nestačí a dlouho jsem to táhla jen ze svého důchodu.
Proto budu vděčná za každou i sebemenší pomoc.

Bylo by smutné, kdybych musela odmítnout nemocné morčátko jen proto, že bych finančně nezvládla jeho léčbu a proto jsem se osmělila udat číslo účtu a omlouvám se předem, jestli to někoho pohoršuje. 
Jestli chcete, pomoct můžete: 
  • Pokud vám pomohly moje rady a pomoc jak osobní, tak po telefonu.
  • Pokud si vážíte mé práce a přejete si, abych takto fungovala neomezeně dál.
  • Protože mě máte rádi a uvědomujete si, že můj čas strávený léčbou nemocných morčátek je náročné. 
Číslo účtu :  539898053/0800  
IBAN: CZ27 0800 0000 0005 3989 8053
Pokud to někoho pohoršuje, tak se opět omlouvám, ale kdo mě zná a pomohla jsem mu zachránit morčátka tak ví.

DO ZPRÁVY PRO PŘÍJEMCE napište třeba slovo "SPONZOR" abych věděla co to je. 
Nejlépe je zadat trvalý příkaz i na sebemenší částku třeba 50-100Kč/měs. ale nebráníme se ani jednorázovým příspěvkům :-)
Touto cestou chci poděkovat všem příznivcům a hodným lidem za pomoc při financování léčby zachráněných nemocných morčíků.
Jen díky Vám hodným lidem už nemám trauma že nemám peníze  pro zachráněná morčátka, ne léčbu nemocných morčíků, na seno, granule a zeleninu... penízky neutrácím, eviduji a šetřím na co je potřeba.
Moc mě těší a hřeje na srdíčku, že jsou i hodné lidičky, kterým není lhostejný osud zvířátek.
Děkuji moc hodným dobrovolnicím, které mě pomáhali v krušném obrobí, kdy jsem tu měla 36 morčat většina zachráněných. Díky nim jsem zvládla i úklid tolika klecí, sama s mou nemocí bych to opravdu nedávala. 
Moc moc děkuji Lucie Žižková, Mája Michaličková a Dominika Malíková  
 Občasná nepravidelná výpomoc s úklidem Jarmila Vrběcká, Míša Moučková.
 
Naše FB stránky - MORČÁTKA MILUJEME - Odkaz https://www.facebook.com/groups/180471548739052/ 

Situace se neustále mění, proto je nejlepší se na zachráněná morčátka přijít podívat osobně, pochopitelně po telefonické domluvě. 

Poznámka pro zájemce: 

Někdy mě veterinární léčba zachráněnců stojí i několik tisíc a tak chci, aby o ně bylo v novém domově opravdu dobře postaráno a hned tak někomu je nedám! 

Iniciativu proto nechávám na zájemcích o morčátka, pokud mají opravdu zájem, tak volají, zajímají se a vyptávají.... nikdy zájemce neurguji a morčíky nevnucuji... 

Pokud mají vážný zájem, tak mě sami kontaktují i víckrát, přijedou se podívat i s rodinou, abych viděla i děti, jestli nejsou moc divoké, nevychované atd., prostě abych věděla, že se zachránění a vypiplaní morčíci budou mít opravdu dobře. 

Nejradši jsem, když mají rodiče větší zájem než děti, je pak větší jistota, že kdyby to děti přestalo bavit, že se tak rodiče postarají a morčíci neskončí u popelnic... ale každému říkám, že pokud by byl jakýkoliv problém, okamžitě si morčíky vezmu zpět! 

JAK TO U NÁS VYPADÁ aneb morčecí bordel všude - album

Chcete-li poskytnout domov některému morčátku. 

Tito zachráněnci potřebovali  speciální péči, proto museli zůstat na dožití u mě

Dlouhánka a Běluška 
F606391
Pani je našla v nějakém černém sklepě ve zuboženém stavu, hrozně nemocné, vyhublé na kost, průjem a šíleně smradlavé. Jejich léčba mě stála už přes 5 tisíc, Běluška musela na operaci se zánětem dělohy, Dlouhánka měla zhnisané všechny pacinky, které zůstaly zbytnělé, oteklé  a tvrdé, zakroucené drápky jako vývrtka, svrab, plíseň, průjem, zánět moč. cest., zánět očí a uší, prostě všechno... a zůstala chudinka hluchá s chronickou artritidou... Následky dřívějšího špatného zacházení léčím stále, protože obě mají chronický zánět močových cest a choulostivé zažívání na nadmutí a průjmy, tak že neustále podávám přírodní léky, vitamíny na podporu imunyty, probiotika a občas musím píchat i ATB. 
Běluška musela být uspána a nějaký měsíc po ní i Dlouhánka. Nožičky Dlouhánce už přestávaly sloužit a jedno ráno jsem jí našla bezmocnou a nemohla se dostat k mističce. Udělala jsem jí hezkou poslední chvilku, dala jí papat vše co měla ráda a jela na uspání. Prostě nemoci už byli nezvladatelné a moc by trpěly. 
Rebečka 
Tu mě přinesli z jedné veteriny, někdo jim tam nechal v krabici 5 morčátek a Rebečka byla mezi nima. Přerůstají jí horní kořeny zubů a občas chroptí a špatně dýchá, tak jí musím hlídat a kdyby na ní přišla poslední chvíle, nenechám jí trpět a umírat v bolestech, ale nechám jí včas uspinkat, aby do poslední chvíle zbytečně netrpěla. Je to miláček a mazlíček. 
Nakonec měla rakovinu lymfatických žláz, ze dne na den přestala jíst, na veterině udělali odběr na rozbor a měla tam toho hodně... tak jsem jí rovnou nechala uspinkat,  chudinka moje miloučká :-( Takhle se mnou lehávala na gauči a dávala mě pusinky 
F638938   F638939 


TAKTO PEČUJI O AZYLOVÁ MORČÁTKA videa - KLIK

Jak se do mého azylu morátka dostávají? 
Díky sobeckým lidem, kterým na zvířátkách nezáleží, těm, kteří jsou schopní je vyhodit k popelnici jako Popelku, nebo do křoví, jako Křováčka, nechat na veterině v krabici, jako Rebečku s dalšími 4 morčátky, nechat je hlady v černém sklepě, jako Dlouhánku s Běluškou, nebo mě před barákem v krabici od bot a zazvonit na mě Černoušek s Bělouškem atd atd... takhle se ke mě morčíci dostávají. 
DŘÍVE ZACHRÁNĚNÍ 

Jen pár vybraných zachráněnců.

Ferdík a Tedík zachráněný ze ZDŠ (v tomto stavu ke mě přišli)

F561336
Odkaz na jejich album KLIK.

Zachráněná morčinka z veteriny (8.2.2014)
Tak mám doma novou zachráněnou morčinku Popelku.
Vnutili mě jí na veterině, někdo jí našel u popelnic promrzlou, hubenou se šíleným svrabem. Dostává injekce na svrab, ale krásně baští, teda spíš žere, ale to je dobře, protože potřebuje nabrat.
Mám jí v karanténě v kuchyni a když jsem v kuchyni a nebo jdu do ledničky somruje u mříží a něžně na mě pokvikuje :)
Pokud se snese s mýma holkama, tak si jí nechám, ale zatím seznamování neprobíhalo moc dobře, tak že musím najít nový domov.

UŽ MÁ NOVÝ DOMOV

Její album KLIK: http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=31600

Takto vypadala když sem si jí přinesla
F533290
Po vyléčení vypadá takto
 F533291 F533292

Odložení 2 morčeci klučíci cca rok staří -
Bílý morčík a druhý je trikolór (20.9.2013)
Bílý morčík měl ochrnuté zadní nožičky z avitaminózy (nedostatek C-vit) a u obou zjištěný svrab, který je již vyléčený.
Bílému morčíkovi rehabilituji každý den ty ochrnuté nožičky. Nožičky se už snaží používat, pohybuje o hodně lépe, ale přesto si myslím, že stejně bude malinko hendikepovaný, proto bude potřebovat obzvlášť hodně lásky a péče.
Oba jsou přítulní, krásně ochočení, jsou zvyklí běhat po bytě a nebojí se.
ČERNOUŠKA JSEM SI NECHALA, PROTOŽE POTŘEBUJE ZVLÁŠTNÍ PÉČI. Černoušek měl vážné zdravotní problémy, hnisavý zánět v čelisti a sahá to až do očíčka, které měl díky tomu již od začátku vypoulené. Má jen malou šanci na uzdravení, nasadili jsme siná ATB a doufám v zázrak :-(
Antibiotika ho udržují při životě, každý týden dostává injekce, dost často se mu špatně dýchá a pochrochtává, ale jinak je čilý, papá a je to neskutečný mazlíček.

BĚLOUŠEK UŽ MÁ NOVÝ DOMOV, darovala jsem ho děvčeti z chráněného bydlení a má se opravdu skvěle.
Celé jejich album s popisem - KLIK. 
Odkaz na video - KLIK 
Jestli se mě 
povede toho bílého uzdravit, budu jim hledat ten nejlepší domov jaký najdu.

Bílý morčík zachráněný ze zverexu (5.1.2012)

Měl šíleně zanedbaný svrab, dneska už je Albíček zdravý a zůstal u mě :-)
Odkaz na jeho album - KLIK

5.1.2012<BR>1. den - v noci se strašně drbal a kousal tu 
ránu, že mu z toho tekla dost krev.... strašně u toho ječel, vydával šílené zvuky, kroutil se a 
zběsile lítal po kleci :(

Miminko ze zverimexu (zlomená nožička, nemocná očíčka, rýma) 9.4.2011

Bohužel jsem ho musela nechat uspat, ale aspoň měl poslední chvilky pěkné, v příjemném prostředí s láskou :(

Odkaz na jeho album - KLIK


a vločky taky 
trošku zmizeli, tak už má také doplněno :) sena tam byla hromádka to to také ubylo... hlavně že mu 
čudlíkovi chutná :)


U svých morčíků  jsem nikdy neměla běžné nemoci co většina lidí stále řeší ze špatného krmení směskami a špatnou kombinací nadýmavé a vodnaté zeleniny či ovoce. Z toho je právě třeba nadmutí, nechutenství, přerostlé zuby, zánět močového ústrojí apod. Tyhle věci řeším jen u nalezenců a nebo u morčíků na hlídání.
Morčátka která mě  umřela,byly buďto holky po operaci cyst, nebo neurologické problémy, mrtvička a nebo opakovaný absces čelisti, za to nikdo nemůže, to je prostě osud a na to je i veterinář často krátký :-(

F446064  F446054  F446051  F446053  

Kdyby měl někdo stejný nápad provozovat Azyl: 

Rozhodně to nemůžou dělat děti

  1. Musí mít letitou praxi s morčaty, jejich ošetřováním a péčí.
  2. Investice do začátku na pořízení potřebného vybavení. 
  3. Možnost okamžité a nepřetržité veterinární péče u odborníka na morčata.
  4. Peníze na veterinární ošetření.
  5. Umět včas rozpoznat příznaky nemoci a umět ihned zakročit a vědět čím léčit. 
  6. Potřebné léky, probiotika, kapky, desinfekce, senovou kaši atd.
  7. Hodně prostoru na uskladnění sena, podestýlek, granulí a dalších věcí.
  8. Velikou lednici na zeleninu.
  9. Do zásoby několik velkých pytlů sena.
  10. Různé druhy kvalitních granulí a sušených bylinek. 
  11. Do zásoby různé druhy podestýlek.
  12. Dezinfekce na prostředí a klece.
  13. Rezervní napaječky, misky, seníky a další vybavení klecí.
  14. Rezervní klece a místo na ně.
  15. a milion dalších potřebných věcí pro případ potřeby....  

Soucit se zvířaty souvisí tak těsně s dobrou povahou, že lze bezpečně tvrdit, kdo je krutý ke zvířatům, nemůže být dobrý.




návštěvníků stránky
celkem1 545 791
tento týden511
dnes76
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK