Svet-Stranek.cz
Azyl morčat u Reny

Azyl pro morčátka, hlídání a péče o nemocná morčátka.:Zvířátka mají jen nás, jsou na nás závislá a od naší péče se odvíjí i délka jejich života.

Azyl pro morčátka, hlídání a péče o nemocná morčátka.

Morčátkům se věnuji od roku 2009

ČINNOSTI:
1 - Ubytování morčátek v domácím prostředí
2 - Péče o nemocné morčíky
3 - Záchrana a léčba nalezených morčátek a hledání nových domovů.
4 - Prodej - značkové krmivo, přírodní veterin. produkty a zdravé pamlsky
5 - Poradenství po telefonu a stříhání drápků
6 - Občasný prodej zachráněných morčátek či odchovaných mazlíků
- To vše děláme s láskou a porozuměním v domácím útulném prostředí.

Hlavní činností je mazlení s morčátky.

1 - viz. sekce - HOTEL MORČAT u Reny
http://www.morcataureny.stranky1.cz/nova-stranka-1 73140/
3 - viz. sekce - HLEDAJÍ NOVÝ DOMOV
http://www.morcataureny.stranky1.cz/nova-stranka-1 69156/
4 - 5 - viz. sekce - SLUŽBY a PRODEJ (veterinární krmivo a přírodní produkty Energy-Vet)
http://www.morcataureny.stranky1.cz/nova-stranka-2 24813/
Morčata u Reny
Mějte vždy na paměti, že zvířátka mají jen nás, jsou na nás závislá a od naší péče se odvíjí délka a kvalita jejich života. 

Morčátka nejsou hračky pro děti, ale živé bytosti, které mají svoje potřeby jak fyzické, tak i sociální, proto se nesmí chovat samotná.
  • Hlavní činností je mazlení s morčátky.
  • V našem "hotelu" rádi ubytujeme vaše morčátka, když jedete třeba na dovolenou.
  • Léčím a pečuji nemocná morčátka
  • Zachraňuji morčátka, která majitel vyhodí.

ÚVOD: 

Informace, které lidem předávám jsou nejen roky vlastních zkušeností, ale i nasbírané informace od veterinářů se kterými spolupracuji a stovky, možná i tisíce příběhů od lidí co mě píší a volají, když mají nemocné morče. Informace se ke mě neustále dostávají jen proto, že dělám co dělám... už si připadám jako chodící morčecí encyklopedie. 
Rukama mě prošlo v mém azylu už tolik "vzorků" morčat, tolik různých nemocných a tolik rozmanitých morčecích osobností a povah.. a jen díky tomu, že je mám možnost neustále sledovat, bo morčíky mám prakticky pořád na očích, bydlí se mnou a mám na ně čas (jsem v invalid. důchodu) tak můžu vysledovat víc věcí, než kdokoliv jiný. Pozoruji jejich chování, sociální vazby, jejich různorodé povahy atd atd. 
Proto když něco řeknu, tak to tak je, není to jen vycucané z palce, nebo jen moje domněnky, ale podložené fakty a zkušenostmi z praxe. Poku náhodou něco nevím, tak řeknu nevím.
Moje zkušenosti jsou skoro nepřenosné, proto se už roky snažím dělat tyto moje stránky a osvětu, ale stejně se všechno zprostředkovat bohužel nedá, tak asi tak.

Kromě svých morčátek mám Azyl pro nalezená, zachráněná a nemocná morčata. 

Pečuji i o cizí nemocná morčátka, když jejich majitel nemůže.

Zachráněným a vyléčeným morčíkům pak důkladně hledám nové láskyplné domovy a dbám na to, aby měli tu nejlepší péči kterou si chudáčci zaslouží. Morčátka, která jsou nevyléčitelně nemocná a potřebují speciální péči a léčbu, si nechávám na dožití. 

Pokud by se pro některé morčátko nenašel odpovídající domov, raději si jej nechám, ale rozhodně bych jej nedala jen tak každému. 

Odchovy morčátek neplánuji, ovšem občas se ke mě dostane zachráněná březí samička, která u mě porodí, pak i pro její miminka musím vybírat nový láskyplný domov. 

Více 
smajlíků ke stažení

Moje morčátka si vybírám převážně podle sympatií, jejich osobnosti a povaze, nebo si nechám nemocná zachráněná morčátka na dožití, když potřebují speciální péči a léčbu. Jsou to moji mazlíci a rozhodně neuznávám množení. 

Všechny azylové kluky nechávám kastrovat, aby nemuseli trpět samotní, ale mohli bydlet s holkama. 

Kdysi jsem měla jen pár odchovů pro radost z narozených miminek. Pro miminka mám vždy důkladně vybrané nové láskyplné domovy a někdy si i některé miminko nechám. 

Brzy jsem ale pochopila, že morčátek je víc než je třeba, že jsou plné útulky, miliony inzerátů s nechtěnými morčíky, tak raději dělám dobré skutky a zachraňuji. 
 

Něco o mě: 

Mám ráda malé děti, zvířátka a hodné lidi. 
Zvířátka mám ráda už od dětství a chtěla jsem se stát ošetřovatelkou zvířátek. Jako holka jsem měla nejen morčátka, ale i andulky, rybičky, křečky, jezevčíka Darinku a v dospělosti Flerinku. Jezdila jsem na dostihových koních, cvičila lidem pejsky atd. atd... Synovi když byl malý jsem pořídila Džungarské křečky a rybičky (v bytě 1+1) na procházky jsme chodili do obory s lesními zvířátky, každý rok několikrát do Zoo, kterou navštěvuji ráda dodnes. Nyní se těším, kdy zase s vnoučkem půjdeme do Zoo
Za to, že mám morčátka teď, může bývalá snacha, se synem vymysleli abych nebyla sama, tak mě chtěli opatřit morčátko nebo králíčka. Já nechtěla mít velkou klec pro králíčka a zvolila jsem morčátko... ovšem morčátkům jsem propadla a nyní mám velkou třípatrovou ubikaci a hejno morčíků.
Jsem v invalidním důchodu, tak že mám na vnoučka i na morčátka dost času. 
O morčátka se starám jen já sama a věřte, že je to někdy dost náročné nejen díky mým nemocem a bolestem. Nikdy nevím jak mě druhý den bude, často mám problém kvůli bolestem vylézt z postele. ale morčatka zapískají a musím a ráda :-)  
Začalo to prvním morčátkem Šmudlíčkem (láska na první pohled), následovala Šmudlinka, Bublinka a pokračovalo to péčí a hlídáním cizích morčátek, navazovala i léčba nemocných morčátek, následně tím pádem i spolupráce s veterináři a také s TV pořadem "Chcete mě". 
Nyní jsem v jednom kole, péče o zachráněná a nemocná 
morčátka, jejich léčení, rady a konzultace s majiteli nemocných morčátek po telefonu, na FB, mailu atd... 
I přes to, že je to pro mě náročnější, než pro zdravého člověka, tak to vše dělám ráda, protože mám radost, když mohu někomu pomoci a hlavně morátka zachránit. 


Co mě přimělo zřídit hlídání morčátek - Morčecí hotel a Azyl pro morčata?
Kamarádka se dověděla že mám morčátka, byla u mě na návštěvě a pak mě svou morčici Betinku nechala hlídat když jela na dovolenou... jenže Betinka byla podvyživená, měla zhnisané a šíleně přerostlé a zarostlé všechny zoubky, tak jsem běžela hned na veterinu... doma dokrmovala, a podávala léky, to jsem absolvovala několikrát a Betinku zachránila.
Pak další kamarádka mě strčila na opatrování mladou králici také Betinku... prý když jsem taková zvířecí máma... a pak následovalo opět hlídání kamarádky morčice... a tak to pokračovalo...
Známí mě říkali - že at si zařídím morčecí hotel, když jsem taková morčecí pečovatelka :-))) a nápad byl tady -
Zauvažovala jsem... mám pečovat o svá morčata a nebo o pár morčat navíc, ono už to vyjde nastejno... tak jsem zkusila udělat tyto stránky s informacemi jako malý hotel pro morčíky :-)
Ale pak mě lidé nosili i nemocné morčíky, tak jsem začala pečovat o nemocné, to se rozneslo mezi lidmi a tak mě nosí i zachráněné ubožáčky :-)
O hlídání, azyl a péči o nemocné morčíky je zájem a funguje od začátku roku 2010. 

Velikost a mravní pokrok národa se pozná podle toho jakým způsobem zachází se zvířaty. (Mahátma Gándhí) 

návštěvníků stránky
celkem1 545 845
tento týden565
dnes130
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK