Svet-Stranek.cz
Azyl morčat u Reny

Další LÉČIVÉ PRODUKTY:Zvířátka mají jen nás, jsou na nás závislá a od naší péče se odvíjí i délka jejich života.

Další LÉČIVÉ PRODUKTY

ZÁKLAD = SENO +ZELENINA +VODA +GRANULE
(NE směsky se zrním, způsobují zažívací potíže)


Proč podávat zvířatům doplňky stravy?

Zvířata chovaná jako mazlíčci se dožívají díky správné výživě a péči vyššího věku a také více majitelů chodí se svými mazlíčky k veterináři, než tomu bylo dříve. Nejčastější onemocnění, se kterými se veterináři ve svých ordinacích u malých zvířat setkávají, souvisejí se zažívacím a močovým systémem, kloubním aparátem a problémy s kůží a srstí. Když tato zvířátka stárnou, objevují se také chronické a recidivující zdravotní problémy, které vyžadují podpůrnou léčbu. 

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ z vitamínů je C-vitamín 
Měl by být morčátku podáván pravidelně nejen v granulích speciálně pro morčata s přídavkem C-vitamínem, ale i do vody v napaječce!!!
C-vitamín si morčata neumí vyrobit sama, proto ho musí přijímat pravidelně v potravě, jinak se oslabí organismus a je náchylné na nemoci!!! V kupované a dovážené zelenině není tolik vitamínů, aby to citlivým jedincům stačilo, něco jiného jsou domácí výpěstky a zelenina. (viz sekce ZÁPAL PYSKU, OCHRNUTÍ - Avitaminóza

Jak podávat
C-vitamín, NutriMix DH, Acidomid K, Bio-Lapis (probiotika), RodiCare Basic a pod. podávám každému morčátku podle potřeby.
TIP : Nakrájím na drobno papriku,
 dám do mini mističky a posypu nebo pokapu, případně podávám rovnou do pusinky injekční stříkačkou bez jehly. (něco se dá i rozpustit do napaječky, ale ve vodě není jistota kolik toho kdo vypije, ale s paprikou či jablíčkem to zbaští raz dva)

VITAMÍNY A DOPLŇKY STRAVY
Odkaz do e-shopu je pod fotkou či názvem produktu.
Důležitý C-vitamín -   nejen při nemoci, ale i běžně přidávát do vody, neboť v dnešní 
dovážené zelenině a uměle dozrávané není vitamínů dostatek. 
Já osobně používám
✿ Multivitamín 
C-Vit Versele-Laga NUTNÉ  
doporučuji
F609927(pouze v e-shopech)
Tekutý C-VIT od Versela laga je Nejkvalitnější složením, stabilizovaný C-vit s prodlouženým účinkem, komplex B-vit, D-vit,  L-karniti a další potřebné. 
Podávat do vody v napaječce
Dávkování: v zimě cca 10 kapek za týden, v létě když se pasou na sluníčku na travičce, stačí 1x za 2 týdny. Morčatům co nepijí nakapat na kousek zeleniny.
Nemocným morčatům rovnou do pusy cca 3-5 kapek 1x denně
✿ RodiCare akut (kapky) F466539 doporučuji
problémy se zažíváním.
RodiCare Instant F466541 NUTNÉ dokrmování v době nemoci, po operaci, nebo po broušení zubů. 
✿ RodiCare Basic (granulky) F466540 
na dobré trávení dle potřeby 
(dá se také rozdrtit v hmoždíři a nasypat na zeleninu, tak jak s vitamíny, nebo nahradit dokrmování, smíchat s vodou na kaši do aplikátorunadokrmování)
✿ Bio-Lapis -
 F466536 F466542 NUTNÉ  - obsahuje probiotikum, prebiotikum, elektrolyty, enzymy a vitamíny (nutné podávat při užívání antibiotik)
- Elektrolyty pomáhají při rehydrataci organismu a jsou prevencí další
  dehydratace.
- Prospěšné mikroorganismy – probiotikum – rychle osídlí zažívací    aparát.
- Prebiotika pomáhají množení prospěšné střevní mikroflóry.
Špetku na špičku malé lžičky s kapkou vody rozmíchat cca 1-2ml a podat inzulínkou do pusinky.
✿ Smecta - F466547 NUTNÉ - k léčbě akutního a chronického průjmu (na špičku nože rozmíchat ve vodě a podávat stříkačkou rovnou do pusinky)
Špetku na špičku malé lžičky s kapkou vody rozmíchat cca 1-2ml a podat inzulínkou do pusinky.
(v lékárně) 
✿ Nahřívací polštářek, gelový ohřívač Yate 
Amaroun kapesní ohřívač Nemocné morče potřebuje vnější teplo - dát pod pelíšek. (nebo Termofor, zabalenou petlahev, ale pozor, toto později studí!)
✿ Drtič tablet F697722 šikovný pomocník
✿ Acidomid K - F466535 prevence bakteriálních onemocnění a kokcidiózy a desinfikuje vodu(přidává se do napaječky s vodou)
 
✿ Forticoat F667565 
Podpora tráveníprevence léčba průjmu
antimikrobiální účinek desinfekce napájecí vody.
Podávat do vody v napaječce podle návodu.


✿ NutriMix DH - F466538 doporučuji 
vitaminominerální doplněks probiotikem pro drobné hlodavce.
Nutrimix DH je určen k dennímu doplnění nutričně významných látek, aminokyselin a dalších biologicky aktivních látek. Doporučuje se podávat ve vyšší dávce oslabeným jedincům, březím a laktujícím samicím, mladým zvířatům v době růstu, stárnoucím a starým zvířatům. Přípravek obsahuje probiotikum pro správnou činnost trávicího traktu.
Způsob aplikace:
(Nutrimix DH se podává denně v doporučených dávkách, rovnoměrně zamíchaný do předkládané potravy (např.do navlhčeného krmení či jednotlivě na kousky ovoce, zeleniny) 

TCM Bohemia Pavšehoj 100 tbl. Pavšehoj čínský kořen zastavuje krvácení vnější i vnitřní 

 doporučuji 
 ucelená nabídka přírodních bioinformačních produktů, vycházejí z principů staré čínské medicíny s využitím nejnovějších poznatků fytoterapie, krystaloterapie, homeopatie a moderních bioinformačních metod.
ošetřující speciální olej pro desinfekci a péči o citlivou pokožku, drobná poranění, čištění uší, péče o tlapky a srst, dobrá snášenlivost. (pouze v e.shopech)
Poznámka: Vhodné i na čištění análních vaků a mazové žlázy, která se dá vyčistit pouze olejem)

✿ BioKill, CleanKill na vnější parazity F666855Poznámka: BioKill, na prostředí můžete stříkat i na morčátka i přesto, že je na obale psáno na prostředí, nemusíte se bát. S mojí veterinářkou jsme kdysi zkoumali složení a je úplně stejné, jen tam je normální voda a v tom na zvířata byla destilovaná... tak že to je úplně to samé. Dělá se i na zvířata, ale kvůli nákladné legislativě se jeden čas nevyráběl. Účinná látka permethrin má nízkou toxicitu pro savce, špatně se vstřebává kůží a v těle je rychle inaktivován. Kožní reakce nejsou obvyklé. Toxické pro kočky, ryby, plazy a včely.  (k dostání na veterině a v některé drogerii) 

BioKill funguje suprově a dá se používat i běžně v domácnosti na veškerou havěť, na octomilky, mouchy, moly atd.


 DOKONALÁ LÁSKA pro malé savce a hlodavce přírodní preparáty doporučuji 

✿ 
EnteroZOO 
Enterosorbent - veterinární detoxikační gel na bázi organického křemíku 


✿  Immunovet Energy - hlodavci a fretky zkracuje rekonvalescenci, pomáhá rychlejší regeneraci kožních onemocnění, snižuje možnost nákazy parazity, zvyšuje imunitu, účinný při nádorových onemocněních. 
Dokrmování mláďat 

✿ Beaphar Kitty Milk - mléko pro koťata - náhrada mateřského mléka pro miminka morčat bez samičky.
 

✿ 
Kozí mléko - dokrmování miminek (pokud není k disposici kojící samička) 

návštěvníků stránky
celkem1 545 845
tento týden565
dnes130
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK